שלום לכל הרעבים והרעבות, אני אודי בן 40, מכפר סבא, אבא ל-2 בנות ורעב תמידית. אני צלם ומהיום שאני זוכר את עצמי – אהבתי לאכול. גם כשאני מסיים ארוחה, המחשבה הראשונה שלי היא מה הדבר הבא שאוכל…
הפעם הראשונה שצילמתי אוכל בצורה מקצועית הייתה ב-2004 אצל מאיר אדוני, ומאז קרו רק דברים טובים וטעימים. העסק שלי (צילום) נכפה עלי, אבל בדיעבד, ממש אין חרטות. הייתי איש ביטוח ואושפזתי למספר חודשים עקב מצב בריאותי. הגעתי למסקנה שתחום הביטוח המלחיץ לא עושה לי טוב ושאני חייב לקחת החלטה קשה ולעסוק במשהו שעושה לי טוב בלב, ועם המון היסוס פתחתי את עסק הצילום שלי. איך אומרים?: “היית עושה את זה שוב” – והתשובה היא “ללא כל ספק”
הכל הלך יפה, התקדמתי וקידמתי אנשים, ואז הגיעה הקורונה. העסק נעצר, אין הכנסות אבל החיים לא ממתינים לאף אחד.. לשמחתי, התחלתי מעט לפני הקורונה לחשוב על קורס צילום אונליין, בגובה העיניים, אשר יפנה לקהל רחב. החלטתי ללכת על סדנת צילום בסמארטפון. אני (באמת) גאה להגיד שכיום הסדנה קיימת ונמכרת, ומקבל תגובות מדהימות. פשוט חלום שמתגשם, ואין תחושה טובה יותר מאשר לגרום למישהו להצליח במשהו שהוא מתקשה.
הכי קל להרים את הטלפון ולצלם. בשפה המקצועית – Point and shoot. אני כאן כדי לעבור איתכם על 5 הטעויות הנפוצות של צלמים, או כמו בבישול – בואו ונעבור על מתכון בן 5 שלבים אשר יישדרג לכם את הצילום:
1. קומפוזיציה
אחת הטעויות הקלאסיות היא אי סדר בתמונה שלכם. באמצעות קומפוזיציה, נבין כדי למקם את האובייקטים שלנו בתמונה ובכך נגרום לצופה שלנו להתחבר לתמונה שלנו.
קומפוזיציה שגויה
קומפוזיציה נכונה
2. אור
כמה פעמים קרה לכם שהתמונה שלכם בהירה מידי או כהה מידי? הסיבה לכך היא מד האור במצלמה שלכם. בקלות רבה ניתן לתקן את החשיפה (כמות האור אשר נכנסת) ולגרום לתמונה שלנו להיות נעימה ומאוזנת.
אור – לא נכון
אור – כן נכון
3. פוקוס
התמונה שלכם יכולה להיות מופלאה. הכל מושלם, אבל חסר בו דבר אחד – פוקוס (חדות). תמונה לא בפוקוס לרוב תימחק ולא יהיה בה שימוש. פוקוס לא ניתן לתקן בעריכה, כך שחשוב לתת לו את הכבוד הראוי לו. הקפידו להתפקס לפני שאתם מצלמים.
פוקוס לא טוב
פוקוס טוב
4. אי-יציבות
הטעות הקלה ביותר לביצוע. הכי קל להחזיק את הטלפון ביד אחת ולצלם. כאשר אנחנו עושים זאת, התוצאה שנקבל היא לרוב תמונה מרוחה. הסיבה לכך – שבזמן הלחיצה על כפתור הצילום – המכשיר (והמצלמה יחד איתו) זזים. הקפידו לאחוז ב 2 ידיים.
5. עריכה
כיום – צילום תמונה הוא רק חלק ראשון בתהליך של התוצר הסופי. מומלץ בחום להכניס את התמונה לאפליקציית עריכה (סנפסיד/לייטרום) ולתקן את מה שאנחנו רוצים (חיתוך/תאורה/צבעים ועוד).