הרבה לפני הניוקי תפוחי אדמה שמוכרים לנו היום היו ניוקי/ כופתאות על בסיס לחם כדוגמת הקנדרלי: לחם, ביצים וגבינה, הם קלים וטעימים ומשמשים כפתרון מושלם לשאריות של לחם יבש, ניתן להוסיף על הבסיס שילובים שונים מפנצ'טה ועד ירקות לפי הטעם.
ניוקי GNOCCHI מאכל איטלקי עתיק ופשוט שפרושו כופתא, כל כופתא בהגדרה שלה יכולה להכנס לקטגוריה של ניוקי.
ישנו מגוון גדול מאוד כל אזור והניוקי שלו: ניוקי אלרומנה מרומא שעשוי סולת, בצפון איטליה יש ניוקי דומה מפולנטה, יש ניוקי לחם, ניוקי מריקוטה ותרד, ניוקי דלעת, ניוקי ממולא, ניוקי ערום, ניוקי מטוגן, שושלי מהעיירה בה חייה אלו הן כופתאות שעשויות מלחם, ביצים, פקורינו ופטרוזליה המתבשלים במרק עם תפוחי אדמה, גזר וסלרי דומה מאוד ברעיון לקניידלך,ניוקי אלסורנטינה אפוי בתנור ועוד….
את הניוקי הנפוץ והמוכר מתפוחי אדמה יש שאוהבים מאוד ויש את אלו שלא, מהו הניוקי שלכם אם בכלל?
מצרפת לכם מתכון עתיק לניוקי לחם מזכיר מאוד קניידלאך אבל אחר
CAPUNSEI מנה של עניים בצורה גלילית שמקורה בחבל לומברדיה, ניתן להגישם כניוקי רגילים עם רוטב, צרובים על מחבת עם חמאה או כמו בתמונה שצרפתי לכם במרק בדומה לקניידלך.
קל להכנה וסופר טעים.