מתכון:
מרכיבים:
500 גר’ בלנד של פלפלים חריפים מאוד לבחירתכם.
חומץ (לכמות ראו למטה)
כף שום כבישי
2 כפות מיץ לימון
שלב 1:
קחו פלפלים חריפים ברמה של הבנרו ומעלה.
אני הזמנתי את שלי לפני כמעט חודש ממשפחת זיו אב בערבה פלפלים כמו קרוליינה ריפר, עקרב ערבה, הבנרו בשלל צבעים, סרנו ומה לא. סה”כ 500 גר’ פלפלים נטו ללא הגבעול.
את התערובת פלפלים לוקחים, חוצים לשניים, דוחפים לצנצנת עם 2 שיני שום. בצנצנת שמים משקולת של ירק שתדחוף את הפלפלים מטה בזמן ההתססה ולא תיתן להם לעלות לפני השטח (אני השתמשתי בכיפה של הכרוב) ואז שופכים לצנצנת מי מלח בריכוז של 2.2% (תעבדו עם משקל כשאתם מערבבים את המלח במים) שתכסה את הכל, כולל את ירק המשקולת.
וודאו שאין שום בועות. מרגע זה כסו את הצנצנת עם שקית זיפלוק וגומיה כדי לאפשר לפחמן הדו חמצני החוצה בזמן שחמצן לא נכנס פנימה מבחוץ.
אני השתמשתי במכסה התססה מיוחד שקניתי לצנצנות מייסון באמאזון. כל זה – שבועיים וחצי בחוץ מינימום. אני התססתי במשך 4 שבועות. אתם אמורים לראות מלא בועות מתחילות להיווצר ובהמשך העסק אמור לשקוע חזרה.